-
Çeşitli Yönleriyle Birinci Dünya Savaşı
Coğrafi keşiflerden itibaren dünyanın büyük bölümünde koloniler ve ticari tesisler kurarak buralardaki kaynakları kendi anavatanlarına taşımak suretiyle zenginleşen büyük devletler, sanayi inkılâbından sonra hızla endüstrileşmeye başlamışlardı. Sanayileşme ve üretimdeki artış, yeni sömürge alanlarına, dolayısıyla hammadde ve pazara duyulan ihtiyacı da beraberinde getirmişti. Böylelikle teknolojik üstünlüğe bağlı olarak; siyasi, askeri ve ekonomik açıdan cihan hâkimiyeti için bir rekabet ortaya çıkmıştı. Dünya siyasetinde XX. Yüzyıla kadar İngiltere, Fransa ve Rusya söz sahibi konumdayken, artık Almanya ve İtalya da sömürgecilik yarışına katılmış, Avusturya Macaristan İmparatorluğu da bu rekabete dâhil olunca üçlü ittifak ortaya çıkmıştı. Diğer tarafta ise İngiltere, Fransa ve Rusya itilaf bloğunu oluşturmuştu.
-
Chronique d’Atatürk
Les Turcs sont pratiquement unanimes à affirmer leur vocation européenne et leur ancrage dans la modernité occidentale. Et ils font valoir un héritage qu’ils n’ont jamais trahi : celui du créateur de la Turquie moderne, Mustafa Kemal Atatürk. Son histoire est l’une des grandes épopées du XXe siècle.
-
Şahsiyetler
Ahmet Özgür Türen editörlüğüyle çıkan bu kitaba, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Hakkı Uyar, Prof. Dr. Kemal Arı, Yrd. Doç. Dr. Kaan Çelen, Sevgi Bayat, Emre Atan, Ferdi Çakmak, Özsel Çavdar, Barış Atagün, Cihan Oktay, Sefa Yapıcıoğlu, Gürkan Canpolat gibi önemli tarihçiler de katkıda bulundu.
İşlenen Şahsiyetler: II. Abdulhamid, II. Mahmut, Necip Fazıl Kısakürek, Hasan Tahsin, Topal Osman,Yusuf Akçura, Rıza Nur, Sabiha Gökçen, Enver Paşa, Rauf Denktaş, Adnan Menderes, Timur, Mahmut Esat Bozkurt